למידה בחירום וגלישה בטוחה

שבוע גלישה בטוחה 4-9/2

ילדים ובני נוער נמצאים ברשת זמן ממושך ועל פי רוב יהיו הראשונים שיראו ויוכלו לדעת האם חבריהם זקוקים לעזרה. לכן, יש לחזק בקרב התלמידים את המסר כי באפשרותם לפנות לעזרה ולעזור לאחרים. בנוסף, חשוב כי המבוגרים ידעו לאתר ולזהות סימנים של פגיעה ויהוו כתובת לפנה.
השבוע בתאריכים 4-9 בפברואר 2018, יתמקד בעידוד תלמידים, מורים והורים לגלות מעורבות ואמפתיה כלפי חבריהם ברשת וזאת תוך חיזוק נורמות התנהגות ראויות ברשת והעלאת המודעות למצבים מורכבים המתעוררים בה.

סביבת גלישה בטוחה- הענן החינוכי

• שעת מחנך מערך שיעור מתוך הענן החינוכי.
  • כל כיתה תצפה במשדר מקוון סינכרוני בנושא:
    כיתות ז-ח– מחוברים לרשת- 4 בפברואר 2018, בשעה 12:00-12:45.
  • כיתות ט-יב – הזכות לפרטיות – 4 בפברואר 2018, בשעה 9:45-9:00.

שאלון סקר לתלמידים– יישלח בקלאסרום על ידי המחנכים.

תרגיל למידה בחירום 21/2/18

אתר החירום המחוזי

תוכנית השידורים לתרגיל למידה בחירום- אקדמיה ברשת

אגרת להורים תרגיל למידה מרחוק בשעת חירום לשנת תשעח

הענן החינוכי- תרגיל למידה בחירום- משימות, הפעלות, אקדמיה ברשת

מרחב זה כולל:"מרחב אתנחתא" – המפנה לפעילויות הפגה (משחקים והרצאות אקדמיה ברשת),"מרחב מעבר ללמידה" – המפנה לתוכן דיגיטלי לימודי (משימות מקוונות מהקטלוג החינוכי), שיעורים מקוונים "צו 8 "בחינוך לתיכון. "מרחב הנחיות" – המפנה למידע והנחיות על תפעול הלמידה בשעת חירום, התמודדות ותמיכה רגשית.

מצגת הסבר למחנכים לקראת תרגיל למידה בחירום וגלישה בטוחה.

כיתה ז'

כיתה ח'