מגמת מערכות בריאות

 המגמה פועלת בשיתוף עם המרכז הרפואי על שם רבקה זיו, ועם הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בצפת.

 לבוגרי המגמה יתרון בקבלה לתפקידים רפואיים בצה"ל (קורס חובשים, קורס פרמדיקים וכו')

 לבוגרי המגמה יתרון בקבלה ללימודים במסגרת פרויקט "עתודה לרפואה" (מסלול עתודה אקדמית ללימודי רפואה, רפואת שיניים, סיעוד, רפואת חירום או מדעי הרפואה).

מדעי הבריאות

הלימודים במקצוע זה מחולקים לפי תחומי הרפואה השונים כפי שהם נלמדים באקדמיה, ומיושמים על ידי הרופאים בבתי החולים:

• קרדיולוגיה – מחלות לב וכלי דם.
  • גניקולוגיה (בריאות האישה) ומחלות מין.
  • נוירולוגיה – מדעי המוח, ומחלות מוח ועצבים.
  • אורטופדיה – מחלות שריר ועצם.
  • ועוד…

מערכות רפואיות

במסגרת מקצוע זה התלמיד יתנסה בחקר בעיה בריאותית. כל תלמיד יעבוד עם מטופל הסובל ממחלה מסוימת, ויעסוק באיסוף מידע, ראיונות עם המטופל ובני משפחתו ופגישות עם רופאים מומחים. התוצר הסופי של החקר הינו עבודת גמר בהיקף של 5 יח"ל.

• מדעי הבריאות – 5 יח"ל.
  • מערכות רפואיות – עבודת גמר ברמה של 5 יח"ל.
  • בנוסף כל תלמיד יבחר ללמוד אחד מהמקצועות המדעיים הבאים ברמה של 5 יח"ל: ביולוגיה, כימיה או פיזיקה .

תלמידי כיתות עיוניות וכיתות מצוינות בלבד.

ביולוגיה/כימיה/פיסיקה כמקצוע נוסף חובה!

כל המתעניינים במקצועות רפואה ובריאות.

מורי המגמה

אלה אנשי הצוות המסורים שלנו שיקחו אתכם לרמה הבאה בכל הנושאים המקצועיים.

• אירנה סימינסקי

רכזת המגמה