נושאי הלימוד לאורך שלוש השנים (י '– י"ב) כוללים תחומים רבים ומגוונים, הקשורים לחיי היומיום (למשל – פצצת אטום). כמו כן, נדרשת חשיבה מתמטית טובה לפתרון בעיות.

בכתה י' –  נושאי הלימוד: הכרת מושגי יסוד בכימיה, חלקיקי האטום ,רדיואקטיביות ,הקשר בין מבנה חומרים ותכונותיהם .

בכתה י"א –   נושאי הלימוד : חישובים כמותיים בכימיה, חומצות ובסיסים ,חמצון חיזור , ההיבטים הכימיים במזון – סוכרים, חלבונים ושומנים .

בכתה י"ב –  נושאי הלימוד: היבטים אנרגטיים של תגובות כימיות, קצב תגובה, שיווי משקל ותרמו דינמיקה. בנוסף, יילמד אחד מנושאי הבחירה הבאים : ביוכימיה והדנ"א או ננו כימיה –אלקטרוכימיה.

5 יח"ל שמורכבות:

1. 55% מבחן חיצוני בכתב- נבחנים בסוף כיתה יא'

2. 15% מבחן חיצוני בעל פה על ניסויי מעבדה

3. 30% ציון פנימי של המורה על דוחות חקר, נושאים מתקדמים בכימיה, פעילויות מגוונות מחוץ לבית הספר כגון: סיורים, ביקורים באקדמיה ופעילויות מגוונות בית ספריות כגון: חדרי בריחה.

כל תלמיד במגמה זו נדרש ללמוד ולהיבחן בלימודי מתמטיקה מתוגברים (5- 4 יח"ל )

מורי המגמה

אלה אנשי הצוות המסורים שלנו שיקחו אתכם לרמה הבאה בכל הנושאים המקצועיים.

• נורית רשלבך

רכזת המגמה