מרכז היזמות

כיתות ט'-י', בואו לקחת חלק בשנה מעצימה ומלאה ביזמות וחדשנות!

להרשמה לחצו כאן

עושים היסטוריה- רחפן עזרה ראשונה - מפגש עם נציגי מד"א

נציגי מרכז יזמות, קרן אור קדוש ואריאל עמוס שרון, שהמציאו רחפן העזרה ראשונה,הנושא תיק עזרה ראשונה לטיפול בנפגעים הנמצאים במקומות לא נגישים למחלצים בזמן אמת, נפגשו עם הנהלת מד"א, אשר מאמצים את רחפן העזרה הראשונה כחלק משירותי ההצלה השוטפים במד"א.

קרא עוד

סרטון תדמית- מרכז היזמות

המרכז שם דגש על פיתוח כישורים של יוזמה, חשיבה מקורית ויצירתיות ומאפשר לתלמידים להתמחות במדיה ותקשורת, היי-טק, טכנולוגיה, רחפנים, בריאות ורפואה. המטרה: להביא את יכולות התלמידים לידי מימוש, לפתח חשיבה יזמית, ולהעניק להם דוגמה אישית למינוף רעיון, ממיטב היזמים במשק ולהכשירם להיות כאלה בעצמם.

טפסים להורדה

חזון המרכז :יצירת תהליך פיתוח אישי והעצמה אשר יגרום לחניכיו לראות עצמם מנהיגים, יזמים אשר תורמים מעצמם לקהילה ולחברה הישראלית.

מטרות המרכז :

• העצמה לימודית.
  • פיתוח כישורי חיים : לקיחת אחריות, פיתוח יוזמה אישית, יכולת התמדה, מסוגלות לעצמאות, מנהיגות ועבודת צוות.
  • קידום דיאלוג עם יזמים מובילים בתחום – בדרך זו יכולים החניכים ליצור קשרים עם אנשי עסקים ולהעלות רעיונות יזמיים תוך הפרייה הדדית.

תחומי הלימוד במרכז: יזמות עסקית ומנהיגות , תקשורת וביו רפואה. על כל חניך במרכז לבחור תחום יזמי להרחבה : מדיה ותקשורת ורפואה ומכשור רפואי.

בתחום המדיה והתקשורת התלמידים מכירים את עולם התקשורת והפרסום ומקבלים כלים מעשיים בשיתוף עם חברת "טופליין תקשורת". בתחום הרפואה החניכים לומדים תחומי רפואה שונים, מקבלים הרצאות על פיתוח מכשור רפואי מתקדם, נפגשים עם אנשי עסקים בתחום, בוחרים תחום שמעניין אותם ומעלים יוזמות לפיתוח מכשור רפואי שיאפשר שיפור במתן טיפול אולטימטיבי.

גופים מלווים: יוניסטרים,טופליין , המרכז האקדמי  לנוער "תל חי".

דוגמא לשני פרויקטי דגל של קבוצת הבוגרים:

1. U.V.tron :  אלינה ריאבצב, דותן חדד, יובל אוזן ואופק גולדברג, פיתחו במרכז היזמות של עמל שעון יד מיוחד לחולי פסוריאזיס, המתריע מפני חשיפת יתר לשמש וקרינת UV.

1. CleanScope– המוצר פותר את בעיית העברת גורמי המחלה בין מטופלים כתוצאה מחוסר חיטוי הסטטוסקופ בין כל בדיקה. הפתרון מבוסס על מדבקה חד פעמית אשר מודבקת על גב ממברנת הסטטוסקופ. מדבקה זו מוסרת לאחר כל בדיקה של מטופל וכך נמנע מעבר גורמי המחלה מהמטופל אל הממברנה ובמידה וקיימים חיידקים על הממברנה, מהממברנה אל המטופל החדש. המדבקה אינה פוגעת באיכות השמיעה של הרופא.

חברי הקבוצה: אנאל פוקסון, רז מלכה, אליה נאמן, דניאל יאיר, אושר מזוז, לידור יתאח, ליאור בינימין, נתנאל מערבי, נתנאל לרמן, אליסה בינשטיין, גלי וכסלר, רון אזולאי.