תולדות האמנות והבנתה:

מקצוע עיוני, בו לומדים את שפת האמנות, כדי להכיר סגנונות אמנות שונים .

הלימוד נעשה תוך כדי צפייה ביצירות אמנות מן התקופה המודרנית.

במשך שלוש שנים, התלמידים נחשפים ליצירות אמנות רבות אשר מייצגות את עולמנו החברתי והתרבותי. לימוד תולדות האמנות מאפשר לנתח יצירה, להבחין במשמעויות ובמניעים שלה, ולהבין מה היא אומרת על חיינו. מהלך השיעורים מלווה בהקרנת שקופיות של יצירות אמנות. כמו כן, נעזרים בתמונות מספרים, בביקור במוזיאון ובחומרים מן האינטרנט.

סדנא מעשית של התנסות בחומרים, עם דגש על תחום הציור:

מקצוע מעשי הנמשך שלוש שנים. התלמידים רוכשים מיומנויות של רישום, ציור בצבע וטכניקות יצירה נוספות. הלימוד נעשה בתמיכת המורה, תוך התייחסות לאישיותו ולאיכותו המיוחדת של כל תלמיד .

במהלך היצירה, התלמיד מפלס לעצמו דרך ביטוי אישית ומקורית, בהתאם לכישוריו ולהתפתחותו .

בסוף כיתה י"ב, כל אחד מתלמידי המגמה יציג בתערוכה מספר עבודות, כפרויקט אישי לבחינת הבגרות.

עיצוב גרפי:

העיסוק בתחום העיצוב הגרפי בארץ הולך וגובר עם עליית המודעות לחשיבותו של מקצוע זה לתעשייה,

לכלכלה ולאיכות החיים.

ההתמחות במקצוע העיצוב הגרפי נעשית בשתי דרכים:

• דרך מעשית של עבודה בסדנא – התלמיד/ה מתנסה בתחום הגרפיקה בעבודה ידנית ועבודת מחשב.
  • דרך עיונית – לימוד בסיסי ביסודות העיצוב.

מגמת אמנות מקנה 8 יח"ל

עבודה מעשית ולמידה עיונית:

• תולדות האמנות – 3 יח"ל
  • התנסות בחומרים – 2 יח"ל
  • עיצוב גרפי – 3 יח"ל

לימודי האמנות פתוחים לכל אחד אשר מגלה רצון לעסוק בתחום יצירתי זה.

ההנחה היא כי מי שבוחר מרצונו תחום שמעניין אותו יגלה יחס רציני ואחראי למקצוע שבחר.

דרישות המקצוע כוללות חריצות ורצון להתנסות ולעבוד  בתחום חוויתי זה .

היעדר כשרון אינו מכשול בקבלה ללימודי אמנות. עם זאת, המוכשרים יכולים למצוא מסגרת בה ניתן  לפתח, לשכלל, ולהגיע להישגים יפים ומלאי סיפוק אישי.

מורי המגמה

אלה אנשי הצוות המסורים שלנו שיקחו אתכם לרמה הבאה בכל הנושאים המקצועיים.

• גלית בן אבו

רכזת המגמה